Ontstaan van de KernTalentenmethode

colored-pencils-374146De grondlegster van de KernTalentenmethode, Daniëlle Krekels van CoreTalents, is al sinds vele jaren actief in de Vlaamse wereld van werving en selectie. Tijdens haar werk hoorde zij regelmatig van kandidaten: “als kind deed ik dat ook al”.

Toen zij dit patroon ontdekte ging zij systematisch aan elke kandidaat vragen wat deze als kind in zijn vrije tijd het allerliefste deed. Al gauw begon zij een verband te zien tussen het favoriete speelgoed van een kind tussen 4 en 12 jaar en de KernTalenten die deze persoon bezit op volwassen leeftijd. Een kind is in die leeftijdsfase helemaal zichzelf en gaat alleen op het eigen gevoel af om te kiezen wat het in de vrije tijd het liefste doet.

Zodra dat inzicht gerijpt was bij Daniëlle en ze dat inzicht ook in de praktijk had ontdekt, begon voor haar het monnikenwerk om uit te zoeken welk spel, welke activiteit, welk speelgoed en welke interesse precies waarvoor staat.

Na meer dan 10.000 interviews met kandidaten te hebben gehouden, waardoor de methode elke keer weer kon worden aangescherpt, is de KernTalentenmethode nu breed inzetbaar.

Daniëlle Krekels schreef ook het boek Beken(d) talent, een aanrader!