KernTalentenanalyse

bontebouwplaatsOm de KernTalenten te achterhalen van uw (potentiële) werknemer krijgt deze van mij een eenvoudige vragenlijst, die hem/haar mee zal nemen naar de kindertijd. Op basis van het favoriete speelgoed en de spelletjes die hij/zij als 4 tot 12 jarige het liefst speelde, bepalen we het KernTalentenprofiel. Eigenlijk heel logisch omdat de KernTalentenmethode ervan uit gaat dat iemand als kind ergens mee speelde omdat hij/zij eigenlijk zo is. Bijvoorbeeld een kind wordt niet creatief door met LEGO te spelen, maar speelt graag met LEGO omdat het creatief ís. Mijn ervaring is dat de herinneringen van uw (potentiële) werknemer vanzelf boven komen drijven bij het, begeleid door mij, doorlopen van de vragenlijst.

In de KernTalentenmethode worden 23 KernTalenten onderscheiden. Elk KernTalent bestaat uit verschillende componenten. Deze componenten kunnen klassieke talenten zijn, (kern)competenties, vaardigheden, eigenschappen, karaktertrekken en kernkwaliteiten. Sommige componenten komen in verschillende KernTalenten terug.

De betekenis van elk KernTalent en de bijbehorende componenten wordt beïnvloed door de score op de andere KernTalenten. Daarom is de KernTalentenanalyse echt specialisten werk. Alleen een opgeleid en erkend KernTalentenanalist is in staat om een goede interpretatie te maken van de combinaties en wegingen van de KernTalenten in zijn geheel. Elk rapport is daarom een maatwerk document waarin het unieke KernTalentenprofiel van uw (potentiële) werknemer helemaal staat beschreven.